måndag 11 mars 2013

Tema – Belöningssystem – Misshandel

Jag såg Kalla Fakta igår. Trots att jag visste att jag inte skulle må bra av det. Jag brukar inte orka se när barn, eller personer i behov av andra, utsätts för kränkning och misshandel. Men jag kände att det var viktigt, så jag såg det ändå. Och grät, förstås.


Det berör mig alltid väldigt djupt när oskyldiga människor som inte kan försvara sig, utsätts. Och jag blir ju inte mindre berörd iom att jag har ett barn som är beroende av andra. Som alltid kommer att vara det. Jag kommer alltid att ha en liten oro i mig över att Sandra ska hamna med människor som har valt fel yrke. Som inte tycker om henne och inte ser henne. Den oron kommer att följa mig i graven.

För går det snett och anpassningen blir fel, om hon blir av med assistansen och vägen inte bereds rätt… Ja, då kommer hon ju ganska snart må dåligt, och om hon inte mår bra så visar det sig på hennes humör. Tänk om hon är bland så oproffsiga människor som jobbar på Oasen då, som inte har nån kunskap alls om hur man beter sig mot individer och hanterar eventuella funktionshinder som ligger bakom beteenden…

Ja, jag börjar gråta när jag tänker på det. Oskyldiga barn kastas in i ett mörkt rum utan förklaring, och straffas när dom inte klarar att uppfylla alla regler. Alltså, jag finner inte ord! L

Vem ser till att våra barn, och andra utsatta människor, har det bra? Vi måste ju försjutton ta ansvar för våra barn i samhället! Sånt här ska bara inte få hända nånstans! Hur är det möjligt att det får fortgå i flera år och hur känner dom barn och familjer som gjorde anmälningarna som avskrevs? Och Oasen är ju inte unikt på nåt sätt, tyvärr.


Och idioten, som tar ut 500.000:- i lön varje månad sitter och försvarar verksamheten och säger att personalen måste få ta i lite så inte barnen skadar nån?!?? Eh!

11-åringar kastas in i ett kalt, mörkt rum, utan möbler, och blir inlåsta i flera timmar. Barn får blåmärken och problem med ryggen, och en flicka fick t.o.m. sin handled bruten! Men allvarligt?!! ”Personalen måste få ta i lite så ingen blir skadad”

Den här veckan har Neurobloggarna tema om ”Belöningssystem/konsekvenspedagogik” och jag håller på att skriva ihop ett inlägg om det som kommer senare i veckan, där jag skriver hur just belöningssystem hjälpte oss förbi en svårighet. Med tanke på det så tycker jag att belöning är bra…

Men är belöningssystemet en metod man använder sig av på det sätt som dom gör på Oasen så hamnar det nog i facket ”psykisk misshandel” för mig. Hur kan man bara kränka någon så? Jag fattar inte det. Utbildning är ju jätteviktigt om man ska jobba med utåtagerande barn, och kunskap om eventuella diagnoser. Men herregud, har dom inte ens sunt förnuft?? Hur kan man straffa någon som försöker, men misslyckas för att h*n har fått för höga krav på sig?

Vi måste skydda utsatta människor från den här typen av behandling!



♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Tina sa...

Jag såg inte programmet men borde kanske göra det. Men kan ana på din beskrivning vem som borde sitta i det kala mörka rummet istället för de stackars barnen som inte valt sitt liv. Kram

Anonym sa...

Ja vad ska man säga.... fy fasen!
Kram!

Helene sa...

Jag såg inte programmet och vet inte vad oasen är men mår illa av det jag läser. E hade en assistent som fick sluta. Han hade ofta blåmärken på armarna och det sista som hände var att han hade ett rivsår i pannan och en bula bakom örat. Det värsta var att han är i en sån beroendeställning plus att han inte själv kan berätta om vad som hänt.
Kram/Helene