torsdag 20 juni 2013

Tema – Fritid och sommar – Semester

Semester har vi ju inte precis, även om vi har lite längre korttidsperioder vid några tillfällen i sommar. Om Sandra orkar så är vi lediga fem dygn, eller fyra blir det väl, fast fem dagar, vid tre tillfällen under lovet.

För att det ska stämma med både assistans och antalet beviljade korttidsdygn så är även Sandra ledig lite längre perioder vid lika många tillfällen.


När Sandra är ledig jobbar vi ju dygnet runt, även om det är vårt eget barn och vi ju faktiskt är föräldrar med. Men lediga är vi inte, och vi kan inte slappna av. Dessutom är ju Sandra skörare eftersom hon är ledig, vilket gör att vi ännu mer måste gå på helspänn.

Så den ledighet vi har är injobbad, kan man säga, men när vi är lediga är det ju jätteskönt. Även om vi inte gör allt vi kan alla gånger, så är det så skönt att veta att vi kan, om ni förstår vad jag menar. Att kunna göra vad man vill, när man vill och hur man vill är det absolut skönaste med den ”semester” vi skrapar ihop.


På våra vanliga korttidsdygn är vi helt lediga, från morgon till kväll, en dag i veckan, oftast tisdagar, (även om vi har ledigt från måndagsmorgonen till onsdagseftermiddagen) Den dagen är så fantastiskt underbar. Ingenting på en hel dag är precis vad man behöver lite då och då. På sommaren kan vi få tre såna hela ”från morgon till kväll-dagar” om Sandra orkar vara på korttids måndag till fredag som planerat. Det är vår semester och det är såå skönt!

Dom flesta ”vanliga familjerna” ser fram emot semestern med sina barn. Så det är klart, det är lite annorlunda för oss och dom som inte förstår vilket jobb vi gör i vardagen har nog lite svårt att förstå att vi behöver ledigt från vårt barn. Samtidigt är vi inte på långa vägar lediga så mycket som en vanlig semester innebär.



Vi jobbar som mest på lov och helger, fast vi har världens bästa jobb ♥

♥ Kram ♥

1 kommentar:

Bellan sa...

Förstår så väl att ni behöver vara lediga från ert barn! Vi behöver dessa lediga dygn för att orka vara en bra förälder de andra dygnen. Och tur är det väl att det finns avlastning....

Vad synd att ni måste spara ihop till de där extra lediga dygnen. Vi har fått beviljat extra dygn på jullovet och sommarlovet och det är guld värt. Då får ändå Turbo de vanliga korttidsrutinerna med de vanliga dygnen över resten av året.

Kram, kram ♥
//Bellan